listopadu 25, 2014

Au pair profile.


Rozhodla ses vycestovat do UK jako au pair na vlastní pěst a řešíš, jak má vypadat au pair profil? Jistě sis o tom už něco přečetla. Pokusím se předat ti vše, co jsem zjistila a také jak jsem se za tu dobu v UK poučila. Na konci článku jsou odkazy na leteckou poštu, kde si můžeš stáhnout 2 dokumenty v PDF. Jde o mé dva au pair profily. Jeden jsem psala před prázdninami. Druhý nedávno, neb bych chtěla jet do UK na Vánoce. Můžete se nechat inspirovat a také porovnat.. Text článku prokládám příklady částí z obou dokumentů.

Au pair profil má tři jednoduché části:
  • Dear family letter (Dopis ,,Drahá rodino")
  • About me (Něco o mě)
  • Why do you want to be an au pair? (Proč chceš být au pairkou?)
Každá část by měla obsahovat asi 10-15 vět. Záleží na jejich délce. Není třeba zmiňovat nepodstatné věci, jako například, kde jsi chodila na základní školu a jaké jsi měla známky, zároveň je však hezké zmínit něco osobního, abys ukázala, že jsi taky jenom člověk a neděláš ze sebe dokonalého kandidáta. 
Jedním z pravidel je nikdy neupozorňovat na svoje chyby! Pokud měníš rodinu, dobře zvaž, zda-li říct nové rodině, za jakých okolností odcházíš. Nový zaměstnavatel nechce slyšet, proč tě odněkud vyhodili. Nelži, ale nemusíš říkat všechno.
Taky není na škodu nechat si to všechno zkontrolovat od někoho, kdo je v angličtině profík, například učitel angličtiny. A google překladač nemusí být vždy to nejlepší řešení.

Dear family letter část obsahuje obecné sdělení, co hledáš a co nabízíš. Můžeš zde zmínit, na jak dlouho chceš přijet, obecné informace o sobě, jaké máš zkušenosti a jak se do UK těšíš.

Dear Family, I would like to spend this Christmas holiday (2014) in the United Kingdom as an au pair. I would like to learn better English, get to know a different culture and do not waste my days off the school. I’ve been in UK for 3 months during the summer holiday 2014 and I am definitely coming the next summer again. I come from a family consisting of five members. We are three siblings. Since we were little our mother used to lead us to tidy the house so I don't have any problems with housework. I was at one summer-camp where I was as a leader. I spent ten days with little children (4-9 years) in countryside far away from home and it was amazing. I was also three times at a camp for married couples and there I looked after children 6 hours per day. During the summer 2013 I spent two weeks in a nursery school with handicapped children and I've done some babysitting for our friends. My mother is a temporar foster-parent so we always have a little kid at home. We have taken care of 4 newborns (each for 3 months) and one 16-month old boy. This summer I've been working as an au apair for 8 weeks in one family near to Oxford (girl 3yo, boy 13yo). Then 2 weeks at Isle of Wight (girls 8yo,10yo, boy 6yo) and two weeks in London (boys 2yo,3yo). I’ve been travelling a lot and also got to know different ways of life in UK. My main duty was looking after children, entertain them and take care of them. Then I was helping with preparing meals, bathing time, laundry, hoovering, doing dishes, light housework. I look forward to work for you and spend a beautiful Christmas holiday together.



Část about me obsahuje stručný popis tvé osobnosti, zájmů a tvé rodiny. Zmiň především své dobré vlastnosti a věci spojené s prací au pair. Pokud hraješ na nějaký nástroj/ děláš nějaký sport nebo v něčem zvlášť vinikáš, rozhodně se tím netaj.

My name is Daniela, I am 18 years old and I am from the Czech Republic. I study grammar school in a nearby town. I would like to become a nurse and help people. I think I am a reliable, flexible, patient, creative and sociable person. I play the piano and I like photographing, baking, creating things, scrapbooking and reading. I have been learning English for 8 years. I am a Seventh-Day adventist. My mother Alexandra is a temporar foster-parent and my father Daniel is a businessman. My sister Silvie (23) is a graphic designer and my brother Matouš (21) studies Art University.


Why do you want to be an au pair?
Tato otázka snad mluví sama za sebe. Proč chceš být au pairkou, jakou máš motivaci, co od toho očekáváš, co tě v UK láká. Můžeš zmínit možnost naučit se dobře jazyk, poznat novou kulturu, vyzkoušet si spoléhat se na sebe, využít možností dnešní doby, máš ráda děti, chtěla by ses práci s dětmi věnovat i v budoucnu,..

I would like to work as an au pair because I want to learn better English and try to live in a different culture. I think this experience might be important in my future life. I would like to be a psychologist and this experience might help me to get to at University where I want to. In the future I would like to live abroad and knowing language is really important. I like working with children and I think I could be a friend for them because I am young. I think I am inventive, playful and friendly. I hope I will be a great au pair. (Z předprázdninového dokumentu)

My au pair profile for summer holiday - http://leteckaposta.cz/542936848
My au pair profile for christmas holiday - http://leteckaposta.cz/295153328

Nespoléhej se jen na moje rady. Projdi si pár stránek, určitě se o tom píše všude možně. Hodně štěstí :)

1 komentář:

  1. Jeeej, toto bol uplne super clanok :)

    http://beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat